qode-eliptic-slider
In vertrouwde handen

’t Boothuijs: Expert in duurzame jachtrecycling

Heeft u een oude, gezonken of verwaarloosde boot, sloep of jacht? Is uw vaartuig klaar voor de sloop of toe aan een nieuw leven? ’t Boothuijs ontzorgt het hele proces van berging tot recycling en refitting. Als all-round jachtbedrijf bezitten wij de kennis en faciliteiten om alle benodigde werkzaamheden aan jachten, werkschepen en andere drijvende objecten uit te voeren.

In vertrouwde handen

’t Boothuijs: Expert in duurzame jachtrecycling

Heeft u een oude, gezonken of verwaarloosde boot, sloep of jacht? Is uw vaartuig klaar voor de sloop of toe aan een nieuw leven? ’t Boothuijs ontzorgt het hele proces van berging tot recycling en refitting. Als all-round jachtbedrijf bezitten wij de kennis en faciliteiten om alle benodigde werkzaamheden aan jachten, werkschepen en andere drijvende objecten uit te voeren.

Hergebruik

Wat is jachtrecycling?

Jachtrecycling betekent dat we oude boten op een duurzame manier hergebruiken. Daarbij demonteren wij deze vaartuigen op een zorgvuldige manier en hergebruiken we de bruikbare materialen indien mogelijk, van staal tot oude motoronderdelen. Het komt ook voor dat een jacht gedeeltelijk wordt gedemonteerd. Denk hierbij aan een polyester boot met aluminium of rvs-onderdelen. De boot wordt vervolgens in zijn geheel afgevoerd en bij de afvalverwerker vernietigd, waarna daarna het materiaal opnieuw gebruikt kan worden voor een ander doeleind. Hierdoor dragen wij bij aan een duurzaam proces, verminderen we de hoeveelheid afval en geven we oude boten de kans op een nieuw leven.

boothuys beeldmerk
Levenscyclus

Wanneer kiezen voor jachtrecycling?

Wanneer een pleziervaartuig aan het einde van zijn levenscyclus is beland, raden wij aan om te kiezen voor jachtrecycling. Dit kan gebeuren door veroudering, onherstelbare schade of wanneer het vaartuig onderwater komt te liggen. Deze boten kunnen een aanzienlijk milieuprobleem vormen, vooral als ze onderwater liggen. Ze kunnen namelijk schadelijke stoffen zoals olie en brandstof lekken, wat slecht is voor de natuur.

 

Op milieuvriendelijke wijze

Europees gecertificeerd

Het belang van het kiezen voor een gespecialiseerde partner in jachtrecycling kan niet genoeg benadrukt worden. Een deel voeren wij zelf aan de hand van strenge normen af, zoals vervuild water en oliën. Daarnaast werken wij samen met een gecertificeerde afvalverwerker die voldoet aan strenge normen en eisen voor duurzame afvalverwerking. Het certificeringsproces garandeert dat we op een verantwoorde en milieuvriendelijke wijze jachten ontmantelen en recyclen.

boothuys beeldmerk
Recycling?

Keuring: sloop of refit?

Onze werkzaamheden beginnen met een grondige keuring van uw boot, sloep of jacht.

Deze keuring is gericht op de bepaling van de staat van uw vaartuig, Ook inventariseren wij welke materialen in aanmerking komen voor recycling. In sommige gevallen is het mogelijk om het vaartuig te refitten in plaats van te recyclen. Refitten is het opknappen van een verouderde boot of jacht.

Efficiënte berging

Berging: Veilig en efficiënt

Wij zorgen voor een veilige en efficiënte berging van uw jacht met aandacht voor uw vaartuig en de omgeving. Wij raden aan dat u uw boot niet zelf probeert te bergen of transporteren, aangezien dit kan leiden tot gevaarlijke situaties of extra schade. Het Boothuijs kan alle werkzaamheden inclusief bergen, transporteren, uit het water lichten, opleggen en verwerken op een veilige en efficiënte manier uitvoeren.

boothuys beeldmerk
Ontzorgen

Transport: Verantwoord verplaatsen

Wist u dat u er boetes zijn wanneer uw schip (gedeeltelijk) onderwater ligt? Om deze reden is het belangrijk om uw schip zo snel mogelijk te laten bergen en transporteren naar een jachtwerf. Op basis van de urgentie en locatie zullen wij zo snel mogelijk voor transport naar ’t Boothuijs zorgen. Wij faciliteren voornamelijk de regio Zuid-Nederland, maar in overleg kunnen wij dit ook elders doen. Ook hierbij ontzorgen wij u door het gehele transport op ons te nemen.

Waarde

Demontage

Ons gespecialiseerde team staat garant voor de volledige demontage en ontmanteling van jachtschepen. Elk onderdeel wordt met precisie gedemonteerd en indien mogelijk hergebruikt. Deze stap minimaliseert de impact op het milieu en haalt waarde uit de gedemonteerde materialen.

boothuys beeldmerk
Duurzaam

Recycling van uw boot

De laatste stap is het recyclen van het vaartuig. Materialen zoals hout, staal, aluminium en polyester worden op verantwoorde wijze gescheiden en verwerkt. Recycling voorkomt verdere milieuvervuiling en is een duurzame optie aangezien er veel onderdelen nog kunnen worden hergebruikt in plaats van te worden weggegooid.

Neem contact op met ’t Boothuijs

’t Boothuijs ontzorgt elke fase van het proces op nauwkeurige wijze. Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor het verantwoord recyclen of refitten van uw jacht, neem dan vandaag nog contact met ons op. Samen werken we aan een duurzame en milieuvriendelijke toekomst voor de scheepsbouwindustrie.